CNC langdraaien

Door middel van CNC langdraaien kunnen we lange, slanke en complexe producten produceren met een nog grotere nauwkeurigheid dan met een reguliere CNC-draaibank. Dat komt omdat het werkstuk niet vastgeklemd zit in de roterende as, maar ook in de lengterichting (Z-as) beweegt.

Een CNC-langdraaimachine is een type machine dat ontwikkeld is voor de Zwitserse horloge industrie. Langdraaiwerk wordt ook wel Zwitsers draaiwerk (Swiss lathe), automatendraaiwerk, sliding head draaiwerk of precisiedraaiwerk genoemd.

Zeer nauwkeurig

Omdat het werkstuk over de Z-as beweegt, kunnen we de bewerking direct naast de hoofdspil uitvoeren. Eventuele vibratie of doorbuiging van het werkstuk reduceren we hiermee tot een minimum.

Seriematige productie

Onze CNC-langdraaimachines beschikken bovendien over een hoofd- en subspindel en aangedreven gereedschappen, waardoor we ook freesbewerkingen kunnen uitvoeren.

Onze CNC-langdraaimachines zijn voorzien van een automatische stafaanvoer die stafmateriaal met een lengte van drie meter kan aanvoeren. Hiermee verkorten we de doorlooptijd bij het produceren van grote series fijnmechanische onderdelen.

Rokem

Wilt u meer weten over wat metaalbedrijf Rokem in Nieuwegein voor u kan betekenen op het gebied van CNC langdraaien? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies.

Contact opnemen