Oppervlakte behandelingen

Wij zijn een metaalbedrijf dat het gehele productieproces uit handen neemt. Dat betekent dat wij niet alleen producten ontwerpen en produceren, maar ook assembleren en afwerken. Een onderdeel hiervan is het uitvoeren van voorbehandelingen en oppervlaktebehandelingen.

Voorbehandeling

Voorbehandelingen zijn bijvoorbeeld zandstralen, slijpen en polijsten. Hierbij bewerken we de ruwheid van het materiaal zodanig dat het een goede ondergrond vormt voor verdere behandelingen. De keuze voor een voorbehandeling laten we afhangen van de daaropvolgende oppervlaktebehandeling.

Oppervlaktebehandelingen

Wij passen oppervlaktebehandelingen toe bij verschillende soorten metaal, zoals rvs, aluminium of staal. Zodoende beschermen we het materiaal tegen roest. We gebruiken oppervlaktebehandelingen ook voor het verfraaien van het uiterlijk en/of het klaarmaken van het oppervlak voor verven of lijmen.

Voorbeelden van oppervlaktebehandelingen die wij toepassen:

  • galvaniseren (verzinken, vernikkelen of verchromen)
  • anodiseren
  • poedercoaten

Door middel van onze geavanceerde ruwheidsmeters en hardheidstesters bereiken we altijd het gewenste eindresultaat.

Ultrasoon reinigen

Na het toepassen van de oppervlaktebehandeling kunnen we het materiaal nabehandelen door middel van ultrasoon reinigen. Hierbij reinigen we de halffabricaten zeer grondig zodat het product kan worden geassembleerd. Bij Rokem beschikken we over een reinigingsopstelling met een inhoud van 80 liter voor het ultrasoon reinigen van metaal.

Rokem

Naast de genoemde behandelingen hebben we een uitgebreid aanbod van minder bekende oppervlaktebehandelingen. Door middel van digitale ruwheidstesters en 3D-meetmachines kunnen we de oppervlaktebehandelingen zeer maatvast uitvoeren.

Het kiezen van de juiste behandeling verschilt per situatie. Wilt u vrijblijvend advies over oppervlaktebehandelingen? Neem contact op met metaalbedrijf Rokem in Nieuwegein.

Contact opnemen